Sverige väljer naturfolkens väg och vilja.

Domstolen är enig om domslutet, som krävt mycket arbete.

Foto: Anders Wiklund/TT

Tänk att den dagen kommer äntligen då vi återgår. Dagen då vi hittar tillbaka till en form som är naturlig.

Urminnes Hävd  – vilka vackra ord.

Detta var starkt i veckan och glädjen var stor då Högsta domstolen beslutade FÖR Girjas sameby´s önskan och yttersta vilja. Viljan som de hävdat noggrant och med bestämdhet. I dag när jag läser igen om att samernas rätt är åter hållen, då rinner de öppna tårarna. Det ÄR något oändligt viktigt som sker just nu. De människor som lever kvar nära naturen de många Samer som fortfarande klokt lever med jorden och av bortom bekämpningsmedel och annan konstlad väg, de får nu äntligen ja av Sverige att fortsätta sin livsnäring och sitt nomadiska leverne ovan odlingsgränsen. Detta är ett viktigt framtids beslut.

Pärlbergets gammelskog

Det finns en del nyckelhändelser som är de där vägdelaren där nedåtgående spiraler i världen vänder. Detta är en sådan, därav tårarnas stora glädje i mig.

De får nu rätten och däri respekten och betydelsen åter. Naturen får tillbaka en av sina lyhörda trädgårdsmästare och Sverige vänder sin båt bort från en förödande lång  bakåtrodd!

Länkar till nyheter: svt

SVD förklarar bakgrund och dagens beslut

Foto 2019-06-27 17 07 16

Vårt naturfolk, en del av jordens alla Indigenous People får rätten åter januari 2020. Då vänder spiralen och glittret stänker på många många fler. Då faller många cd-skivor ner samtidigt i skivspelaren i mig och börjar spela. Den mångfaldiga sången som ljuder då, den är så underbar och har alla toner och färger  💙💚❤🍀💛 i sig.

Ett stort steg in till en naturlig ordning är nu tagen.

Tack tiden för ✨nuets glitter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s