FÖR LIV

Ibland är livet för mig mycket att tända ljus där det slocknat. Inte bara ibland utan i perioder ganska ofta. Tända upp ljuset där hoppet har sprungit vilse och inte vill mer och jag gör det så gärna var gång.

Att tända släckta lampor, sätta ut lanternor vid stranden så att den som tappat glädjen finner vägen hem, det är livets viktiga och vackraste görande. Att finnas just där, just då när en vuxen människa eller ett barn räcker ut sitt lilla darrande finger och säger; jag vill! Just då när livets tråd blir hel igen och kan börja spinna. Många har stunderna blivit där jag fått vara ljuständare i en annan människas liv. Fyllt på viljan och modet att bära livet själv. Viljan att bära sin egen tändsticksask i fickan och viljan att använda den.

Foto: Från Fredskonferens på Island, – EGM – sept 2019

Att finnas där i livets svåraste sekund, det är inte svårt som kanske några av er tror. Det är bara vackert och viktigt just så, om man inte krånglar till det. Vi människor är gjorda för att klara det – Vara Där Då.

Att få vara där i den sekund när gnistan tänds igen och solens ljus strålar in och lyser upp en strimma av hopp i en isig själ det är liv. Det är just där magin är och gör sitt. De många sekunder som jag har fått varit med om detta i mitt yrkesliv och ideella engagemang, det är det som skapar mening för mig. Att alltid ge och hjälpa är en mänsklig självklarhet. Människan mår bäst då, det vet din kompass.

Att få höra när toner på en stålsträngad gitarr i ett skakig kropp börjar spela igen, det är den vackraste musiken att lyssna till. Tack för alla möten som till slut i allt mörker velat liv igen⭐️.

Nu ber jag alla människor där ute att ta hand om er och ALLA de människor ni möter. Ge folk ett leende nu så samhällets taggar dras in, för nu är det onödigt taggigt där ute vill jag säga. Orkar ni inte det och har mycket serier, bubbel och babbel som ligger i vägen i pipeline så får ni banne mig skicka hit fler tändstickor för mina är snart slut – om de ens kan ta slut. Jag tror nämligen min ask och min kraft fyller på sig självt varje natt😉. Den gör just det när man ger och tar emot i mötet med en annan människas själ.

önskar dig det bästa i denna dag och i detta nu. Ge sedan ditt bästa vidare i den stund som du möter den andre lik och olik dig…..

#för#liv

#för#barnen

#för#ukraina

#för#detryskafolket

#för#europa

#för#världen#moderjord

🌱
💚

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s