Med de unga in till det gemensamma

DEL 2

Kongress i Eckanförde, Germany 

21-25 oktober 2021

Dag 2, lördag : Möte med det unga Tyskland. En stark och intressant förmiddag med många samtal och runda dialoger. Först rundabords samtal och vår nutid och de behov världen har och de behov som de unga har och de lösningar de ser. Efter lunch samtalscirkel med ungdomarna tillsammans med inbjudna gäster från bygden. Vi bildar och lär av varandra och finner vikten i att öppna upp brobyggande platser och aktiviteter där generationer kan mötas. Relationell balansering kan ske bland annat just där och just så när mötet lugnt och tryggt kan uppstå. Denna dag tar jag verkligen med mig hem och är stärkt i det utvecklingsarbete vi gör och förbereder här hemma.

På eftermiddagen en vandring genom konstutställningen över de 13 ländernas kvinnokraft där vi ”elder” fick mötas nära tillsammans med ungdomarna och deras perspektiv på utställningens symboler, färger och vilka kvalitéer som stödjer en fredlig utveckling.

Unga möter Elder möter unga i det Europeiska Grandmother Rådet och bygger tillsammans broar till gemensamma svar,
då vi lyssnar, talar och lär genom varandra.

WAHLFARTH – En Kongress i fyra dagar innehållande många möten över lands-, kulturella-  och generationsgränser i intensiva hoppfulla dagar. Musik, tal, varma möten, ceremonier för balansen och reciliensen på jorden. Här var också mycket skratt och värme som varvas och väver väven – varv för varv för varv – i återhämtningens tid. Och jag vet redan nu att dessa dagar har fått goda ringar på sitt vatten. Det syns i mailkorgen och i mediaflödet. En kongress är alltid beslutsam och det gillar jag.

Elever från Louisenlund i Hamburg i samtal med tre medlemmar i Council of European Grandmothers (Grekland, Norge, Schweiz)

Manifestation och uppstart för en park för Barnens rättigheter i Eckanförde, Tyskland

Dag 3: Under söndagen fokuserar och fördjupar vi all kärlek och förtröstan vi kan uppbringa för att ge till alla barn i världen och till alla de barn som inte lever längre på grund av de brott de blev utsatta för. Författaren och konstnären Eckhard Kowalke föreläser om ett barns väg genom ett barnhem som han liknar vid ett Auschwitz fyllt av sexuella, fysiska och medicinska övergrepp och fram till det som nu skapats Carlshöhe: en plats dit unga och barn (och vuxna) kan komma och tryggt skapa tillsammans med varandra. Sedan vandrar vi bort ur den historien och kliver in på platsen som skall byggas för att finnas för barnen. Här har vi äran att manifestera den nya parken ”TILL barnen och FÖR Barnens Rättigheter”. Tillsammans med 300 gäster från olika delar av norra Tyskland manifesteras den nya barnparken. Det blir en vacker, stark och kraftfull ceremoni och den avrundas med barnens sång på alla de språk vi kan.

Skulptur från utställningen i Carlshöhe, Eckanförde Tyskland. ”Shelter” Som en ingress till manifestationen för ”Barnens rättigheter” 24 oktober 2021 i Gallery Carlshöhe Tyskland.

Eckanförde – Tyskland

Med dessa dagar i minne så är jag ännu mer viss över att :

Tillsammans över gränser kan allt gott ske – när vi väljer så.

Nästa Rådsmöte sker i Sverige 17-20 juni 2022. Topic: LIV

Flow Sweden 🌱 Flow Europe 🌱 Flow the World


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s