Höstrusk och mänsklig värme

I höstdagjämningens tid

Höstrusk och mänsklig värme i en skön blandning i en skön vecka. Lagar sockor, fikar i skogen, skriver, jobbar, hjälper och rätar ut krångel, förenklar relationer för människan, läker sorg, lyssnar, peppar, bakar. Har tålamod. Tappar tålamod. Hittar det igen.

Hösten vänder sig ett varv in mot oss. Hösten blir i dagarna jämn i samtid med en stor fullmåne som liksom vilar i trädets topp och visar vägen och de bilder vi behöver se. Månen har klätt sig i guldklänning denna månad likt den guldmedalj hon är, hon lyser över planetens livsnerv och skönhet – skogen. På skogens guldklimp kantarellen som blir till stor glädje och en skön skogsvandring för mig och många. Den ger skön ”payback” direkt av både glitter och glädje i kroppen när jag finner henne och i traditionens givna septembergåva – kvällsmackan med kantarellstuvning – när jag kurar skymning där hemma.

SKOGEN GER, STÖDJER OCH LÄKER

Hon den där vackra viktiga skogen som ger mig och allt sitt liv och en plats att andas lugnt på. Hon ger till och med sitt andetag till oss genom att i sin ”ut- och inandning” rena vår luft. Hon binder kol som vi inte vill skall ut och tynga vår livsluft. Hon binder, leder, balanserar och delar vattnet . Och hon ger av sitt hela och falna träd till de djur som behöver hennes dräkt till att växa i eller jobba i för att förmultna det falnande till jord; till nytt livgivande material igen. Krets och kretslopp. Punkt och cirkel. Del och helhet. Allt hänger samman och är en del av det som ger oss liv.

Vi var många som helt eller delvis tappade kontakten med den naturliga visdomen i oss, den som vet att allt liv hänger samman med varandra och hänger samman med jordens enhet och helhet. Vi visste men hörde inte på det örat och nu vaknar vi sakta och fort upp igen. Skakade ur sömnen av en omtumlande pandemi där fler och fler får ihop pusslet. Får bort locket i öronsnäckans hjärta och vi förstår att vi inte kan vaccinera bort det faktum att vi även, med eller utan vaccin, behöver stödja vårt eget immunförsvar för att framledes hålla emot i motvind. Hålla oss friska och stå hela inför det som framtiden har i sin famn. Vi förstår också i ökande takt det faktum att vår hälsa, våra liv bygger på att vi kan hålla ihop oss kring stora frågor för att hålla vår luft, vår jord, våra vatten och våra skogar hela och rena. Vi förstår att vi behöver följa med skogens och vattnets flöde och lyssna till dess naturliga vilja och behov för att dess enorma kraft och livsvilja skall hålla ihop och stödja även vår skörare livstråd – den i Människan.

🌳

Höstens kraft prövar just nu vår vilja. Vill vi leva som blinda eller vill vi se det vi ser och göra det vi moget ska? Göra så att den tunna tunna starka skira livstråd som vi tillsammans håller i skall hålla ihop sig och orka alla slitningar och dragkamper som pågår. Golvet vi står på – jorden – kan hon återfå sin rena luft, återfå sin balans om vi snabbt som attan blir noggranna med varje handling? Är du villig att göra din del och jag min?

Vi samtalar i parken ikväll runt elden, en kväll i september i slutet på en undrande sommar. Vi tar liksom ett nytt andetag tillsammans och vi andas hopp igen i en viktig höst 2022 full av modprov och vuxna medvetna klimatval. Vuxna får också ha roligt, det är viktigt. Men inte bara kul för det är allvar nu. Blandat är bäst!

So lets Do! Nu vänder vi detta. Inte ett steg i taget utan nu tar vi ett stort bestämt hopp, ett framtidssprång tillsammans – ett luftrenande glädjande kvantsprång. Tjolahopp🌱

#liv #höstdagjämning

#madeleinelive #madeleinesöderström


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s